Прильоти по ДніпроГЕС: в Укргідроенерго оцінили, скільки часу піде на відновлення

Прильоти по ДніпроГЕС: в Укргідроенерго оцінили, скільки часу піде на відновлення

Масштаби руйнувань на ДніпроГЕС, завдані російською армією 22 березня, настільки значні, що на відбудову станції потрібні роки. Про це повідомив очільник "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Він розповів, що на сьогодні станція не функціонує. Більш того, екстрені служби та енергетики навіть повністю розібрати завали змоги не мають через руйнування конструкцій, а саме "перекриттів та стін з підкрановими балками, що похилилися на машинний зал". Для того, щоб дістатись до нижньої машинної зали потрібно розібрати її верхню частину.

Сирота вкотре наголосив на тому, що ситуація на ДніпроГЕС перебуває під контролем, загроза прориву дамби відсутня.

"Обсяги пошкоджень потребують ретельного обстеження. Проте вже точно відомо, що на відновлення станції потрібні будуть великі кошти і тривалий час", - додав він.

Нагадаємо, 22 березня ворог завдав чергового масованого удару по Україні. Російські терористи випустили близько 150 ракет та дронів по мирних містах та селах. Одна з ракет поцілила у тролейбус, який рухався греблею ДніпроГЕС, рух дамбою перекрили майже на добу. По самій станції поцілили вісім ракет, ураження дуже значні. 

Рух автотранспорту греблею ДніпроГЕС після ракетного удару вдалось частково відновити близько опівночі. Нині лише половина його дорожнього полотна функціонує, друга - повністю знищена і "не буде функціонувати найближчим часом точно", уточнив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" підрахували, що енергосистема України через останні ворожі обстріли зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро і це "якщо говорити лише про високовольтне обладнання" компанії. 

Головне