Прикордонники затримали чергову групу порушників, що прямували до Придністровʼя

Прикордонники затримали чергову групу порушників, що прямували до Придністровʼя

Українські прикордонники затримали чергову групу порушників, що прямували до Придністровʼя, з метою незаконно перетнути державний кордон.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як зазначається, п’ятеро чоловіків призовного віку прямували до придністровського сегмента українсько-молдовського кордону.

Їхній шлях у темний час доби пролягав повз населенні пункти через поля та лісосмуги, шо у Вінницькій області.

Після затримання, як розповіли в Держприкордонслужбі, п'ятеро порушників зізнались, що з ними була ще одна людина. Внаслідок цього прикордонники Могилів-Подільського загону продовжили пошук мандрівника. Шукали прикордонники його не довго - за лічені хвилини шостого чоловіка затримали також поблизу кордону.

За спробу незаконного перетинання кордону складено протоколи про вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Наразі всі справи скеровано до суду.

Нагадаємо, українські прикордонники затримали 10 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон з Румунією. Чоловіків затримали, коли вони намагалися подолати загороджувальний паркан. Прикордонники були змушені відкрити попереджувальний вогонь, щоб зупинити порушників.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прикордонники у неділю, 7 січня, виявили великогабаритний плавучий об’єкт, який рухався річкою Десна з території росії до Чернігівської області. Як зазначається, спочатку спостереження за підозрілою спорудою, яка рухалась річкою, здійснювали охоронці кордону з росією. Пізніше невідомий об'єкт зупинився поблизу берега на українській території. 

Головне