Прикордонники вступили у бій з ворожою ДРГ на Сумщині

Прикордонники вступили у бій з ворожою ДРГ на Сумщині

Прикордонники у середу, 13 грудня, вступили у бій з ворожою диверсійно-розвідувальною групою на кордоні в Сумській області.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України в Telegram-каналі. Як зазначається, прикордонний наряд разом з військовослужбовцями Збройних сил України виявив декілька осіб російської ДРГ. Вони рухались з території росії до Сумщини.

Після цього по диверсантах прикордонники та військові відкрили вогонь на ураження. Так зав’язався стрілецький бій.

Для посилення напрямку на місце одразу були відправлені резерви підрозділів Державної прикордонної служби та Сил оборони. Крім того, були залучені артилерійський та мінометний розрахунки.

У результаті бою – російські окупанти відійшли від кордону. Наразі втрати ворога внаслідок спроби диверсії уточнюються. Інших подробиць атаки ДРГ у Держприкордонслужбі не повідомили.

Нагадаємо, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв розповів, що російські диверсійно-розвідувальні групи не полишають намірів здійснення прориву через український кордон. При цьому кожного місяця фіксується до 10 таких їхніх спроб. Ворожі ДРГ націлені на захід на територію Чернігівщини та Сумщини, тобто на області, які межують з рф. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, найбільшу кількість російських диверсантів фіксують у Сумській області, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Рідше ДРГ противника спостерігаються на кордоні Харківської та Чернігівської областей. За словами Демченка, ДРГ є загрозою і для цивільних жителів регіонів, у які вони проникають.

Головне