Прикордонники України провели навчання з протидії незаконному переміщенню радіоактивних речовин

Прикордонники України провели навчання з протидії незаконному переміщенню радіоактивних речовин

Прикордонники провели навчання з метою посилення протидії незаконному переміщенню через державний кордон радіоактивних речовин та ядерних матеріалів.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Днями в Одесі відбулися фахові збори з керівниками підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного (РХБ) захисту прикордонного відомства. 

Під час навчань особовий склад ДПСУ отримав ґрунтовні теоретичні знання та практичні навички, необхідні для ефективного реагування на випадки виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів. Прикордонники навчилися працювати з мобільним автоматизованим радіаційним комплексом “МАРК” та мобільним автоматизованим комплексом спеціальної обробки “МАКСО”.

Особлива увага приділялася питанням забезпечення безпеки прикордонників під час огляду об'єктів з підвищеними рівнями радіоактивності. Крім того, прикордонники відпрацьовували дії в умовах хімічної та радіаційної небезпеки в пунктах пропуску.

“Завершальний етап зборів відзначився конструктивним круглим столом, на якому обговорювалися новітні технології та методи роботи. Учасники мали можливість обмінятися досвідом та напрацюваннями, що сприяло підвищенню їхньої професійної компетентності. Завдяки постійному вдосконаленню знань та навичок персоналу, Держприкордонслужба забезпечує надійний захист державних кордонів та безпеку громадян”, - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ураження великого складу БК на території Воронезької області рф є результатом роботи Служби безпеки України.

Головне