Прикордонники можуть перевіряти документи з ТЦК у багатодітних чоловіків, - Демченко

Прикордонники можуть перевіряти документи з ТЦК у багатодітних чоловіків, - Демченко

Прикордонники можуть перевіряти документи з ТЦК у багатодітних чоловіків через велику кількість підроблених документів.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у коментарі "Українській правді". За його словами, співробітники ДПСУ можуть вимагати у чоловіків витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в документах про військовий облік.

"Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітністю, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку у військовооблікових документах", - розповів речник Держприкордонслужби в коментарі.

Нагадаємо, мережею шириться інформація, що з України не випускають чоловіків з ІІІ групою інвалідності нібито через новий законопроєкт про мобілізацію. У Держприкордонслужбі заявили, що порядок перетину кордону не змінювався. Андрій Демченко заявив, що тема виїзду за кордон завжди була чутливою. Він повторно підкреслив, що змін законодавства стосовно перетину кордону немає, але перевірки тривають і відбуватимуться і надалі. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що 27 грудня відбулась нарада представників Офісу омбудсмана з фахівцями Міноборони. Під час неї було досягнуто компромісів щодо юридичних невідповідностей в проєкті закону про мобілізацію, які суперечать нормам Конституції України.

Головне