Президент НОК: 20 спортивних федерацій не допустили громадян рф та Білорусі до змагань

Президент НОК: 20 спортивних федерацій не допустили громадян рф та Білорусі до змагань

Президент Національного олімпійського комітету України та міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, що 20 спортивних федерацій не допустили громадян рф та Білорусі до змагань.

Про це Гутцайт повідомив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Єдині новини". Водночас, за його словами, ще 14 спортивних федерацій допустили росіян та білорусів до змагань.

"На жаль, є 14 федерацій, які допустили, за певними критеріями, вони запропонували російським і білоруським спортсменам підписати декларацію, що вони не підтримують війну в Україні. Білоруси в деяких видах спорту підписують, вони готові на все, аби взяти участь у змаганні, росіяни - не підписують", - розповів очільник НОК.

Нагадаємо, Білорусь та росія не братимуть участь в Олімпійських іграх в 2024 році у Парижі. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не надішле запрошення спортсменам з цих країн. Як зазначається, у середу, 26 липня, МОК розішле запрошення на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі 203 Національним олімпійським комітетам (НОК). Олімпійський комітет рф та НОК Білорусії не увійшли до числа цих 203 комітетів.

Також запрошення на Олімпіаду-2024 не отримає також НОК Гватемали. Він був відсторонений ще у вересні 2022 року. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Чехії заборонив спортсменам з росії та Білорусі брати участь у індивідуальних та командних змаганнях на території Чеської Республіки. Раніше з відповідною пропозицією виступило міністерство освіти країни. Дана заборона також розповсюджується і на спортсменів Чехії. Відтепер їм заборонено брати участь у змаганнях, які проходять на території росії.

Російських та білоруських спортсменів, які відкрито підтримують війну росії в Україні, не можна допускати до міжнародних спортивних заходах. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас.

Головне