Президент Грузії оголосила бойкот авіакомпанії за польоти в рф, але отримала неприємну відповідь

Президент Грузії оголосила бойкот авіакомпанії за польоти в рф, але отримала неприємну відповідь

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі оголосила бойкот місцевої авіакомпанії Georgian Airways, яка напередодні, 20 травня, виконала рейс з Тбілісі до Москви. У відповідь в авіакомпанії заявили, що що  не пустить президентку на борт, поки та не перепросить за заклик до бойкоту.

Про це пише DW.

Зурабішвілі заявила, що авіакомпанію цікавить тільки збагачення. За її словами, для досягнення своїх цілей Georgian Airways хоче "скористатися новою реальністю, яка неприйнятна для дуже великої частини нашого населення".

"Я утримаюся від використання борту до тих пір, поки він знаходиться в руках Georgian Airways, щоб не збагачувати компанію", - підкреслила президент на брифінгу і закликала співгромадян наслідувати її приклад.

Голова ради директорів Тамаз Гаїашвілі намагався переконати, що саме Georgian Airways належать заслуги грузинських льотчиків, які 30 років тому вивозили людей із Сухумі, що палало.

Гаїашвілі, висловлюючи неповагу, всіляко критикував президентку, згадував її "французьке минуле", вказував, що раніше "гуляла Парижем".

"Нехай ця дама розповість про своїх предків, які разом зі скарбницею Грузії пограбували церкви-монастирі та національні музеї . Вони втекли, залишивши грузинський народ голодним", – заявив він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден дав прес-конференцію за результатами саміту G7.

Головне