Президент Болгарії: Україна наполягає на війні, а Європа платить за все

Президент Болгарії: Україна наполягає на війні, а Європа платить за все

Президент Болгарії Румен Радев заявив, що Україна нібито наполягає на війні, а Європа платить за все.

Про відповідну заяву політика повідомило видання "Свободна Європа".

"Україна наполягає на тому, щоб продовжувати вести цю війну, але рахунки платить вся Європа", - наголосив він.

Як зазначається, Радев з початку російського повномасштабного вторгнення відстоює позиції, близькі до позицій Кремля. Посадовець часто використовує слово "конфлікт" замість "війна". Він заявляє, що виступає проти надання зброї для захисту Києва. Він також виступає проти економічних санкцій проти росії.

Болгарський президент закликає до переговорів між Києвом і Москвою і мирного вирішення війни. Востаннє це відбувалося під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Софії на початку липня. Тоді український лідер відстоював позицію Києва, що війна не має мирного вирішення. Однією з головних вимог України для досягнення миру є повне виведення російських військ з усіх окупованих українських територій, що росія відмовляється робити.

"Наші правителі несамовито намагаються переконати нас, що, надсилаючи військову допомогу, вони, навпаки, підвищують нашу безпеку. Цей конфлікт поглиблюється, жертв стає все більше", – розповів Радев.

При цьому прем’єр Болгарії Ніколай Дєнков прокоментував нещодавні заяви Румена Радева. Він заявив, що "російська федерація є найбільш значущою і прямою загрозою для безпеки країн-членів Північноатлантичного договору, а також для миру і стабільності в євроатлантичному регіоні".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Болгарія може передати Україні близько 100 бронетранспортерів зі складів Міністерства внутрішніх справ країни. За словами депутата з “Демократичної Болгарії” Івайла Мірчева, ці бронетранспортери були вироблені в 1960-х і 1970-х роках. Їх придбали тодішні внутрішні війська Болгарії. Однак ці БТР не використовують і фактично вони більше не потрібні.

Головне