Президенти Фінляндії та Туреччини обговорили шляхи досягнення миру в Україні

Президенти Фінляндії та Туреччини обговорили шляхи досягнення миру в Україні

На зустрічі президентів Туреччини та Фінляндії в Анкарі обговорили можливі шляхи припинення російсько-української війни. Про це йшлося на спільній пресконференції президентів.

Реджеп Таїп Ердоган підтвердив прихильність Туреччини до дипломатичного вирішення конфлікту, наголосивши на необхідності якнайшвидшого досягнення справедливого миру.

"Припинити руйнування в Україні можливо лише дипломатичним шляхом," – заявив турецький лідер, підкресливши підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Ердоган також висловив готовність до подальших посередницьких зусиль, зазначивши, що час покаже ефективність спільних кроків обох країн у цьому напрямку.

"Під час наших консультацій ми ще раз підкреслили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Я вважаю, що якнайшвидше припинити руйнування в Україні та досягти справедливого й остаточного рішення можливо лише дипломатичним шляхом", - сказав Ердоган.

Президент Фінляндії Александр Стубб, зі свого боку, висловив підтримку десятипунктовому мирному плану Президента Зеленського, назвавши його "хорошою основою для початку мирних переговорів". Він також підтвердив право України на самозахист від російської агресії.

Стубб особливо відзначив унікальну роль Туреччини як однієї з небагатьох країн, здатних підтримувати діалог з обома сторонами конфлікту. Попри різні підходи, обидві країни продемонстрували єдність у прагненні досягти стабільного миру в регіоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна готова обговорювати з польськими колегами щодо складних історичних питань, зокрема тих, що стосуються Волинської трагедії.

Головне