Президент Литви підтримав розміщення ядерної зброї в Польщі як елемент стримування рф

Президент Литви підтримав розміщення ядерної зброї в Польщі як елемент стримування рф

Президент Литви Гітанас Науседа відреагував на готовність Польщі розмістити ядерну зброю НАТО. Про це повідомляє видання Delfi.

На думку Гітанаса Науседи, таке рішення відповідатиме очікуванням Європи щодо безпеки. також він звернув увагу на розгортання тактичної ядерної зброї рф в Білорусі.

"Ідея розміщення ядерної зброї - це не підбурювання, не погроза росії, а це знову ж таки елемент системи стримування, який має відігравати справді значну роль стримувального фактора та сили", - наголосив президент Литви.

Можливе розміщення ядерної зброї в Польщі – не погроза росії.

"Останнім часом, безумовно, відбуваються події, які збільшують присутність військової потужності по сусідству з нами - зокрема, розгортання тактичної ядерної зброї. На жаль, сьогодні це реальність, як у Калінінградській області, так і, наскільки нам відомо, на території Білорусі", - сказав Науседа.

Нагадаємо, з початку війни Україна отримала 85,353 млрд доларів бюджетної підтримки від міжнародних партнерів, у том числі з початку 2024 року - на 11,780 мільярдів доларів. Про це повідомляє Мінфін України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у 2024 році очікується поставка перших винищувачів F-16 в Україну. Разом із літаками прибудуть навчені пілоти та обслуговуючий персонал. 

Головне