У Бельгії зробили оптимістичний прогноз щодо виділення для України €50 млрд

У Бельгії зробили оптимістичний прогноз щодо виділення для України  €50 млрд

На саміті лідери 27 країн-членів Європейського Союзу очікують досягнення угоди щодо надання фінансової допомоги Україні в розмірі 50 мільярдів євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо передає Reuters.

За його словами, у Брюсселі немає альтернативи угоді між 27 країнами-членами ЄС щодо допомоги Україні, і така угода є вирішальною.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте виразив обережний оптимізм стосовно досягнення угоди, зазначивши, що це можливо лише за умови, якщо Угорщина буде готова піти на компроміс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога від ЄС, виплати ВПО та оформлення спадщини по-новому: чого нам чекати у лютому

Саміт, запланований на 1 лютого, розглядається як остання можливість досягнути угоди щодо чотирирічного плану економічної допомоги Україні на суму 50 млрд євро, який стикався з опозицією з боку Угорщини.

Раніше "Ми-Україна" повідомляв, що Європейський союз розробив стратегію економічних санкцій проти Угорщини як спосіб тиску на цю країну. ЄС закликає Угорщину скасувати своє вето щодо надання допомоги Україні.

План передбачає загрозу припинення фінансової підтримки з боку інших країн ЄС, якщо Угорщина не змінить свою позицію на саміті 1 лютого. Це може спричинити втрату інтересу інвесторів до Угорщини, що може призвести до потенційних економічних проблем, таких як збільшення безробіття та сповільнення економічного зростання.

Крім того, голова міністерства закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен висловила думку, що Орбан зніме вето щодо допомоги Україні у €50 млрд.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Єврокомісія планує на рік продовжити "економічний безвіз" для України.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.