Представники України та США провели першу спільну інспекцію зброї, наданої партнерами

Представники України та США провели першу спільну інспекцію зброї, наданої партнерами

Представники України та Сполучених Штатів Америки провели першу спільну інспекцію зброї та майна, які надали американські партнери, в одній із військових частин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України. Як зазначається, представники Відділу оборонного співробітництва Посольства США та Служба внутрішнього аудиту Міноборони разом із представниками ЗСУ перевірили:

  • серійні номери;
  • технічний стан;
  • умови належного зберігання (безпека та охорона).

Наразі триває обробка зібраної інформації. При цьому під час спільної інспекції жодних зауважень з боку представників США не було озвучено. Крім того, спільні інспекції щодо кінцевого використання наданої партнерами зброї будуть тривати і надалі. 

За словами заступника міністра оборони Юрія Джигира, забезпечення доступу до місць зберігання, відкритість та систематичні спільні інспекції - це конкретні заходи, які наразі вживають в оборонному відомстві, аби посилити прозорість і зміцнити довіру у відносинах з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують передати Україні якомога більше військової допомоги до наступного року. У 2023 році представники адміністрації та Конгресу почали обговорювати, як спрямувати якнайбільше допомоги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Північноатлантичний альянс проведе військові навчання Steadfast Defender 2024, які стануть найбільшими за десятки років. Під час навчань війська відпрацюють перекидання сил із Північної Америки через Атлантику в Європу до східних кордонів. Також будуть працювати над обороною і захистом критичної інфраструктури країн НАТО.

Головне