Поїхав би з України, але квартири і "шмутки" тримають: під Києвом затримали проросійського батюшку

Поїхав би з України, але квартири і

Співробітники Державної прикордонної служби України затримали під Києвом священника, який мав тісні зв’язки з росією. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

"На в'їзді до Києва прикордонники виявили священнослужителя з тісними московськими зв’язками та недійсними документами. Під час перевірки особи на можливу антиукраїнську діяльність, військовослужбовці Держприкордонслужби виявили листування з абонентами рф", - йдеться у повідомленні.

У телефоні священнослужителя були виявлені контакти з підписом "москва", з якими затриманий листувався на постійній основі.

"Серед десяти останніх контактів у месенджері священнослужителя, троє були з підписом "москва". У листуванні з абонентом, у якого російський номер телефону, архієпископ скаржиться, що поїхав би з України, але "…квартири і "шмутки" тримають", - зазначили у прикордонній службі.

Згодом також виявилося, що український паспорт священнослужителя був недійсний. Крім того він неодноразово фігурував в майнових скандалах, про що свідчать публікації у відкритих джерелах.

Після затримання прикордонники передали архієпископа СБУ. Співробітники служби проведуть подальшу перевірку та приймуть правове рішення щодо нього.

Як повідомляли "Ми-Україна", прикордонники затримали на в’їзді до Києва священника, який підтримував російських окупантів і утримував волонтерів у підвалі.

Головне