Повторний огляд обмежено придатних розпочнуть із середини травня — Міноборони

Повторний огляд обмежено придатних розпочнуть із середини травня — Міноборони

Із середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності тих військовозобов’язаних і військових, які раніше були визнані обмежено придатними. Про це розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

"Наразі триває погодження змін до 402 наказу. І з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними", – пояснив Іван Гаврилюк.

Гаврилюк також розповів, що для "більшої ефективності та прозорості" планується збільшити "потужності команд", що працюють у ТЦК та СП, а також перевести весь процес мобілізаційної кампанії у цифровий формат.

Цей закон врегульовує чотири важливі аспекти: 

  • обовʼязки громадян;
  • обовʼязки органів місцевого самоврядування;
  • облік всіх чоловіків у віці 18-60 років; 
  • закрито частину шпарин ухилення від мобілізації.

Нагадаємо, російські окупанти вдарили дроном по Нікополю на Дніпропетровщині, через це поранення отримали троє чоловіків. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українців на тимчасово окупованих територіях, які не складуть присягу "на захист батьківщини" позбавлятимуть російського громадянства та відправлятимуть до в'язниці. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Головне