Повінь у Боснії: кількість жертв зросла до 22 осіб

Повінь у Боснії: кількість жертв зросла до 22 осіб

Кількість жертв масштабної повені зросла у Боснії. Наразі відомо про 22 загиблих. Рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти в районі Коніц та Ябланіца, які найбільше постраждали від стихії.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на дані місцевої влади.

ЗМІ зазначають, що одного загиблого було знайдено в озері у селі Бутурович. Водночас шестеро людей досі вважаються зниклими безвісти.

Поки зарано говорити про масштаби збитків, яких завдала стихія. 

Коментуючи ситуацію, речник регіональної залізничної компанії Zeljeznice Federacije заявив, що "цілком очевидно, що збитки від цієї катастрофи складуть десятки мільйонів боснійських марок".

За його даними, щоденні втрати лише від падіння доходів від вантажних і пасажирських перевезень становлять близько 157 тисяч доларів.

Нагадаємо, через проливні дощі та масштабну повінь у Боснії оголосили стан стихійного лиха. Влада країни вирішила виділити додаткові кошти на проведення рятувальних робіт, назвавши порятунок життів "своїм пріоритетом”.

Сусідні країни вже оголосили про своє рішення спрямувати до Боснії свою допомогу.

Як писав “Ми-Україна” раніше, штат Флорида (США) готується до урагану "Мілтон" п'ятої категорії. Аеропорти оголосили про закриття, триває евакуація людей. 

Головне