Повідомили про підозру колишньому народному депутату України

Повідомили про підозру колишньому народному депутату України

Повідомили про підозру колишньому народному депутату України VІІІ скликання. За пособництво у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Про це повідомили прокурори Офісу Генерального прокурора.

За інформацією джерел "Ми - Україна", мова йдеться про народного депутата від "Європейської солідарності", заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності (2014-2019 років) Руслана Демчака.

За даними слідства, народний депутат України, обіймаючи посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності виступав у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку. Такі дії призвели до незаконного збагачення у розмірі 20 мільйонів гривень.

Також колишній нардеп вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом та приховав їх походження в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України на Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до народного депутата, який під виглядом лікування родича поїхав на відпочинок за кордон. Як встановило слідство, парламентар поїхав з України під виглядом супроводження свого батька на лікування до медзакладу іншої держави. Однак батько нардепа виїжджав за кордон та повертався звідти самостійно, тобто його ніхто не супроводжував.

Як писали "Ми-Україна" раніше, народного депутата Богдана Торохтія хочуть виключити зі складу депутатської фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді України. Ахарамія наголосив, що у Торохтія був час, аби “пояснити свою поведінку під час війни й спробувати хоча б якось реабілітуватися”.

Головне