Повернення полонених захисників: президент пояснив, чому ускладнився процес

Повернення полонених захисників: президент пояснив, чому ускладнився процес

Обмін полоненими між Україною та рф ускладнився через росію. Як розповів президент Володимир Зеленський під час пресконференції 19 грудня, процес має найближчим часом відновитися.

"Процес ускладнено. Він дійсно уповільнився через причини – причини з боку рф, але є відповідні дуже конкретні ці причини. Не можу сказати, що ускладнило цей процес, це буде не дуже етично", - зауважив він.

Гарант додав, що невдовзі "цей трек" відновиться та уточнив, що нині влада працює над поверненням "достатньо непоганої кількості наших хлопців". 

"Живий трек" є, коли військових міняють на військових. Як тільки у нас є накопичення відповідного ворожого ресурсу ми його міняємо на наших захисників", - додав він. 

Зеленський зазначив, що Україні вдається по-трохи повертати викрадених росією дітей. Із цим на допомагає зокрема Катар.

"Що стосується кримчан, тут нам нема за що подякувати міжнародним партнерам - вони нічого зробити не змогли. Я дуже багато працював над цим питанням з (президентом Туреччини Реджепом Тайїпом) Ердоганом, поки що результату він не показав щодо всіх полонених на території Криму", - розповів глава держави.

Нагадаємо, днями у Україну за посередництва Катару вдалося повернути трьох дітей. Також цього місяця з тимчасово окупованих територій нашій  країні повернули ще чотирьох дітей, батьки однієї з них — українські військовослужбовці. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними Офісу омбудсмана у полоні російської федерації нині перебувають 28 000 мирних жителів України.

Головне