Постраждало понад 100 осель: у Львові виділили 20 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного обстрілу

Постраждало понад 100 осель: у Львові виділили 20 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного обстрілу

Ракетний удар по Львову, який армія рф здійснила у ніч проти 15 серпня, призвів до пошкодження близько 100 осель місцевих жителів. Значних руйнувань зазнав дошкільний навчальний заклад "Казка" та один з багатоквартирних будинків. Міська рада Львова оголосила про виділення 20 млн грн, які будуть скеровані на ліквідацію наслідків прильотів.

У багатоповерхівці, яка постраждала у місті найбільше, найсуттєвіші руйнування зафіксовані у 6-му та 7-му під'їздах. Вони потребують заміни конструктивних елементів та ремонту даху.

У ДНЗ "Казка" вибито всі вікна та двері, постраждали також дах і територія дитячого садка, куди власне і впав ворожий снаряд. Вихованців закладу на певний час переведуть до інших садочків в районі.

Місто пообіцяло покрити всі видатки, серед яких: заміна вікон, дверей, ремонтні роботи даху та інші.

Нині міська влада також займається питання тимчасово розміщення людей, які проживають в постраждалих помешканнях.

"Ми діємо за існуючою процедурою – кожен мешканець отримає фінансову компенсацію за пошкоджені двері і вікна, щоб якнайшвидше розпочинати відновлення. Найближчим часом визначимо, куди будемо відселяти мешканців, треба дати людям різні опції на вибір", - зазначив львівський міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, російські війська у ніч проти 15 серпня атакували Львів та Луцьк, там пролунали серії вибухів. Внаслідок обстрілу є загиблі та поранені, а також пошкодження будівель. Зокрема, за попередньою інформацією, внаслідок влучання по промисловому підприємству в Луцьку є троє загиблих та троє поранених.

Також армія рф завдала ракетного удару по Дніпру. Внаслідок цього є влучання по промисловому та спортивному об’єктах. Поранені дві людини. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни атакували ще й Смілу в Черкаській області. Внаслідок цього частина міста залишилася без води. Як зазначається, ворог поцілив по територіях медичного закладу та приватного підприємства у населеному пункті.

Головне