Постачали наркотики з-за кордону: на Закарпатті викрили угруповання з доходом 13,5 млн грн

Постачали наркотики з-за кордону: на Закарпатті викрили угруповання з доходом 13,5 млн грн

Масштабний міжнародний канал постачання та збуту наркотиків ліквідували на Закарпатті. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Згідно з оприлюдненими даними, канал постачанням наркотиків ліквідували співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

"Організували злочинну діяльність троє закарпатців: 62-річний житель Ужгорода, який вже відбував покарання в Угорщині за незаконний обіг наркотиків, 58-річна та 41-річний ужгородці. До "схеми" зловмисники залучили ще вісьмох закарпатців. Шестеро членів угруповання займалася постачанням метамфетаміну та марихуани на територію України та розподіляли "товар" між іншими фігурантами, які відповідали за безпосередній збут його у регіоні", - йдеться у повідомленні.

Орієнтовний дохід зловмисників за цінами "чорного" ринку складав понад 13,5 млн грн на місяць.

Співробітники поліції провели 12 обшуків за місцями проживання 10 фігуранті. У ході них вилучили понад два кілограми розфасованого метамфетаміну вартістю три мільйони гривень, майже пів кілограма марихуани та електронні ваги, 30 мобільних телефонів, 190 банківських карток та комп’ютерну техніку. Також у зловмисників вилучили готівку у національній та іноземній валюті.

Десятьох учасників угруповання, зокрема організаторів, затримали та помістили до СІЗО. Їм оголосили підозру відповідно до ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою).

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України разом з Національною поліцією успішно припинила діяльність ще одного міжнародного каналу з продажу важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу.

Головне