Постачали наркотики та повій у комендантську годину: у Києві викрили злочинне угруповання

Постачали наркотики та повій у комендантську годину: у Києві викрили злочинне угруповання

Співробітники поліції викрили та ліквідували у Києві злочинне угруповання, яке у комендантську годину постачало клієнтам наркотики та повій. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Спецоперацію із затримання злочинців провели працівники Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції та поліцейські Голосіївського управління поліції у місті Києві.

За даними правоохоронців, зловмисники у Telegram-каналі пропонували послуги доставки повій та наркотиків у комендантську годину для vip-клієнтів. 

"Аби безперешкодно їздити у нічний час, фігуранти зробили собі посвідчення волонтерів та журналістів, а також використовували фіктивні перепустки та документи різних держустанов", - йдеться у повідомленні.

Організатором угруповання виявився 37-річний мешканець Київщини. До протиправної діяльності він залучив інших мешканців Києва та області, які доставляли наркотичні засоби та організовували трансфер повій до клієнтів.

"Серед учасників групи був військовослужбовець, працівник держекоінспекції та поліцейський", - зазначили у поліції.

У зловмисників знайшли кокаїн, амфетамін, MDMA, метамфетамін та марихуану. 

"Ціна за грам кокаїну складала 250 доларів, а для постійних клієнтів, які замовляли одразу кілька грамів робили знижку - 200 доларів за грам. Заборонені речовини, зазвичай, ховали у пакетики з-під чаю, одноразові електронні пристрої для куріння або маскували під цукерки", - йдеться у повідомленні.

Крім того у зловмисників під час обшуків виявили та вилучили гроші, мобільні телефони, фасовані наркотики, банківські картки, чорнові записи.

"Наразі десятьох членів злочинної організації та їхнього лідера затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції вже оголосили їм про підозру за створення, керівництво і участь у злочинній організації та незаконне придбання і збут наркотичних засобів (ч.1 та ч. 2 ст. 255 та ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307) Кримінального кодексу України. За це спільникам загрожує до 12 років позбавлення волі", - заявили у поліції.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Дніпропетровській області правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн гривень.

Головне