Посол Туреччини та міністр інфраструктури України обговорили евакуацію суден під турецьким прапором

Посол Туреччини та міністр інфраструктури України обговорили евакуацію суден під турецьким прапором

Посол Туреччини в Україні Мустафа Левент Більген та віцепрем'єр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков обговорили евакуацію суден під турецьким прапором. Йшлось про кораблі Туреччини, які застрягли в портах України.

Про це повідомила пресслужба посольства Туреччини в Україні на сторінці в X. Як зазначається, 

"Посол Більген сьогодні провів продуктивну зустріч із віцепрем'єр-міністром з питань реконструкції України та міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Кубраковим, де обговорювалися відбудова України та евакуація наших кораблів, які застрягли в українських портах", - йдеться в дописі.

За словами Кубракова, під час зустрічі також були обговорені спільні пріоритети.

"Одна з головних тем обговорення - евакуація турецьких суден, заблокованих в українських морських портах через російську агресію. Ми робимо все можливе, щоб вони повернулися додому якомога швидше і благополучно", - пояснив міністр.

Він також додав, що Україна високо цінує відданість турецьких партнерів підтримці нашої країни та роботі над зміцненням співпраці країн.

Нагадаємо, Україна вже має спільну оборонну діяльність з Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією та має намір досягти домовленостей щодо цього з іншими країнами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, український коридор Чорним морем з початку серпня 2023 року забезпечив експорт понад 15 млн тонн продукції, включаючи 10 млн тонн агропродукції. За п'ять місяців роботи коридору в українські порти прибуло 469 нових суден.

Головне