Посадовиця з Сумщини завдала мільйонних збитків громаді через службову недбалість: їй оголосили підозру

Посадовиця з Сумщини завдала мільйонних збитків громаді через службову недбалість: їй оголосили підозру

Посадовицю Сумської міської ради викрили на службовій недбалості, яка призвела до мільйонних збитків. За це вона може провести до пʼяти років за ґратами.

Як повідомили у Національній поліції, посадовиця під час закупівлі апаратури для радіо-, механо-, електро- та фізіотерапії в місцевий дитячий медзаклад не дослідила ринок та придбала обладнання за завищеними цінами. Через це місцева громада понесла понад пʼять мільйонів гривень збитків.

"Управління охорони здоров'я Сумської міськради у 2021 році уклало договір з приватною структурою на придбання для міської дитячої клінічної лікарні медобладнання. Згідно з договором медичний заклад отримав апаратуру для радіо-, електро-, фізіотерапії тощо. Натомість у листопаді 2022 року ця закупівля була безпідставно зупинена, а договір з постачальником розірвано.

Після цього за кілька днів Управління охорони здоров’я СМР оголосило тендер на закупівлю того ж самого обладнання та придбало його у грудні 2022 року в іншої приватної структури за 21 млн гривень. За результатами проведених досліджень Держаудитслужби та економічної експертизи встановлено, що внаслідок такого "повторного" придбання обладнання бюджету громади Сум завдано збитків на п’ять мільйонів гривень", - йдеться у матеріалах слідства.

У Нацполіції наголосили, що такі збитки спричинені саме службовою недбалістю посадовиці Сумської міськради.

Жінці оголосили підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального Кодексу України). Їй загрожує до пʼяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.

Нині досудове розслідування у цій справі триває. Також вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та встановлюються інші можливі фігуранти справи.

Як повідомляли "Ми-Україна", правоохоронці викрили випадки незаконної рубки дерев у Закарпатській, Харківській та Хмельницькій областях.

Головне