Посадовиця київської РДА виявилась помічницею Азарова

Посадовиця київської РДА виявилась помічницею Азарова

Чинна посадовиця київської РДА виявилась помічницею колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, який втік до росії, і вела його пропагандистський Telegram-канал. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

Їй повідомили про підозру та інкриміновали публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Колишньому очільнику уряду інкримінували державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Азаров, який перебуває на території росії, створив пропагандистський Telegram-канал.

У правоохоронних органах було встановлено, що адміністрування цього каналу за вказівкою експрем'єра здійснюється двома його помічницями. Одна з цих помічниць - державний службовець, яка обіймає посаду начальника організаційного відділу в київській райдержадміністрації. Друга є колишньою співробітницей тієї самої РДА, яка виїхала на територію росії.

Так, його помічниці координували пропагандистську діяльність каналу Азарова та його сторінку у забороненій в Україні соціальній мережі та російських ЗМІ. Вони також організовували його інтервʼю та коментарі російським ЗМІ. Жінки тримали зв'язок з експрем'єром та його оточенням, тож сприяли у проведенні інформаційно-підривної діяльності. Вона координується представниками спецслужб рф та націлена на дискредитацію влади на міжнародній арені. Така діяльність продовжилась після початку повномасштабного вторгнення.

Вирішується питання про обрання посадовиці, яка наразі в Києві, запобіжного заходу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у найбільшій справі щодо Майдану перед судом постануть колишній президент України Віктор Янукович і весь тодішній силовий блок за розстріл "Небесної сотні".

Головне