Порошенко задекларував отримання 37 млн грн від Угорщини незадовго до спроби зустрічі з Орбаном

Порошенко задекларував отримання 37 млн грн від Угорщини незадовго до спроби зустрічі з Орбаном

Колишній глава української держави та очільник партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко отримав більш як 37 млн грн незадовго до його запланованої зустрічі з угорським прем'єром Віктором Орбаном. Про це свідчать дані його декларації. 

У документі, який опубліковано на веб-сайті НАЗК, вказано, що в листопаді політик отримав три платежі від уряду Угорщини.

Два платежі були здійснені 24 листопада - за тиждень до спроби зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини. Цього разу 1 036 940 грн значилися, як "проценти", а ще 36 067 500 грн - внесені до декларації як "погашення облігацій" від угорського Мінфіну. 30 листопада на рахунок Порошенка надійшло 489 500 грн в якості "процентів" від того ж відомства.

У партії "Європейська солідарність" на це вже відреагували і назвали це "маніпуляцією". Кажуть, що це прибуток від придбаних раніше цінних паперів Угорщини. За даними пресслужби партії, за останній час Порошенко отримав такі прибутки від США, Великої Британії, Франції та інших країн.

Нагадаємо, пресслужба Служби безпеки України, не випустивши Порошенка на зустріч з Орбаном 1 грудня, заявила, що це було зроблено на тлі намірів росії використати його у своїх ІПСО на міжнародній арені. У відомстві пояснили, що угорський прем'єр регулярно і на широкий загал демонструє свою антиукраїнську позицію, є "другом Путіна" та закликає зняти санкції з росії за її вторгнення в Україну.

Як писав "Ми-Україна" раніше, відмову Порошенку у виїзді за кордон пояснили також у ДПСУ та Верховні Раді. В обох відомствах повідомили про скасування його відрядження. 

 

Головне