Попи УПЦ МП мають три дні, щоб покинути Лавру, - Мінкульт

Попи УПЦ МП мають три дні, щоб покинути Лавру, - Мінкульт

Комісія Міністерства культури з приймання-передачі державного майна Лаври завершила свою роботу. УПЦ МП має звільнити святиню протягом трьох днів.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, комісія перевірила та повертає в користування держави 79 розташованих на території Лаври об’єктів. Вони перебувають у різних станах. Адже УПЦ МП допустила самовільну перебудову, добудову, перепланування пам’яток культурної спадщини, а також зведення на території заповідника новобудов.

"Тепер, після того, як Заповідник направив вимогу УПЦ МП про невідкладне звільнення, припинення користування та повернення Заповіднику його майна, остання має протягом 3 робочих днів з дня їх отримання це зробити. У випадку відмови - буде суд для прийняття відповідного рішення щодо усунення перешкод Заповіднику у користуванні майном", - повідомив Ткаченко.

Він додав, що представники монастиря поки відмовилися отримати Акт прийому-передачі державного майна. Тож документі йому відправили поштою і в електронному форматі.

Нагадаємо, 1 червня на Закарпатті депутати обласної ради проголосували за заборону діяльності в регіоні релігійних організацій, що пов’язані з росією. Так, рішення про заборону діяльності УПЦ МП на Закарпатті підтримали 47 депутатів із 51 присутнього в залі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі приїде на захоплену російськими військами Запорізьку АЕС через тиждень. Скасовувати поїздку через підрив Каховської ГЕС він не буде.

Головне