Понад 60% американців вірять, що Путін не напав би, якби президентом був Трамп 

Понад 60% американців вірять, що Путін не напав би, якби президентом був Трамп 

62% громадян Сполучених Штатів переконані у тому, що росія не здійснила в повномасштабне вторгнення в Україну торік у лютому, якби президентом США був Дональд Трампа. Про це свідчать результати опитування, проведеного Гарвардським центром американських політичних досліджень Harris Poll, пише видання Mint.

За політичною приналежністю серед прибічників такої думки 85% республіканців і 38% демократів.

Своєю чергою, як показують дані опитування, 38% американців вважають, що російський диктатор Володимир Путін розв'язав би повномасштабну війну в Україні, незалежно від того, хто очолював би Білий дім.

Минулого тижня в інтерв’ю Fox News екс-президент США Дональд Трамп заявив, що у нього з Путіним були досить дружні відносини. Він також додав, що звісно “не любить таким хизуватись”, однак при його президентстві російський президент усвідомлював, що вдиратися в Україну не можна. 

“Путін ніколи б не напав на Україну. Я з ним про це говорив — казав: “Краще не роби цього”. І він не став би — ми мали дуже дружню розмову на тему: “в Україну не можна”, - зазначив він.

Екс-лідер США також сказав, що певен у тому, що Путін не розпочав би війну, оскільки усвідомлював, що з Трампом зв’язуватись не варто.

Нагадаємо, 45-й президент США Дональд Трамп неодноразово наголошував , що у разі обрання президентом зможе врегулювати російсько-український конфлікт за одну добу. Що саме він збирається зробити в разі переобрання, екс-лідер не сказав. Оприлюднення плану нібито позбавить його можливості реалізувати задумане.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Спеціальний суд у Гаазі 3 квітня розпочне розгляд справи щодо екс-президента Косова Хашимом Тачі. Його судитимуть за звинуваченнями у воєнних злочинах під час війни з Сербією.

Головне