Понад 6 млн українських біженців не повернулися додому з ЄС, - британська розвідка

Понад 6 млн українських біженців не повернулися додому з ЄС, - британська розвідка

Чверть українців досі не можуть повернутися додому через війну. Біженцями залишаються 6,3 мільйони українців, а внутрішньо переміщеними особами - 5 мільйонів.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Зауважимо, що з довоєнного часу з населенням України у 44 мільйони, чверть українців змушені залишити свої домівки через вторгнення країни агресора. 

Кабінет міністрів України 29 червня 2023 року повідомила, що відповідно до закону про надзвичайний стан з підконтрольних територій України, а саме, Харківської, Херсонської та Донецької областей було евакуйовано понад 139 000 громадян. Це лише мала частина поточної кризи переміщення українців, як в країні, так і за кордон.

Дані Міжнародної організації з міграції (МОМ) показують, що 13.5% ВПО вже мали попередній досвід переміщення протягом 2014-2015 років. Багато з переміщених осіб: вагітні та жінки, які годують груддю, люди похилого віку, люди з інвалідністю та хронічними захворюваннями та постраждалі від насильства – є особливо вразливими. Понад 60% опитаних домогосподарств мають дітей. Водночас жінки становлять понад 53% ВПО. Найбільш нагальними потребами переселенців залишаються ліки, медичні послуги та фінансові ресурси.  

Зауважимо, що відсоток імміграції у Німеччині досягла 1.46 мільйони людей - у порівнянні з 329 000, роком раніше, за рахунок руху біженців з України. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, в Угорщині рівень підтримки українських біженців є найвищим у Східній Європі.

Головне