Понад 50 країн засудили незаконні "вибори" Путіна на ТОТ України

Понад 50 країн засудили незаконні

Україна, 56 країн і Європейський Союз засудили незаконні "вибори" президента росії Володимира Путіна на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє представництво України при ООН.

Представник України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що дані вибори не мають жодної юридичної сили згідно з міжнародним правом.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо нелегітимні спроби російської федерації організувати вибори президента росії на тимчасово окупованих територіях у межах міжнародно визнаної території України. Проведення виборів на території іншої держави-члена ООН без її згоди є відвертим нехтуванням принципами суверенітету та територіальної цілісності. Такі вибори не мають жодної юридичної сили згідно з міжнародним правом", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що крім Європейського Союзу, заяву підтримали: США, Аргентина, Австралія, Канада, Чилі, Коста-Ріка, Ізраїль, Японія, Ліберія, Маршаллові Острови, Нова Зеландія, Палау, Парагвай, Республіка Корея та Уругвай.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованій Каховці Херсонської області російська армія обстріляла виборчу дільницю, на якій "переобирають" російського диктатора Володимира Путіна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти змушують мігрантів з Центральної Азії, яких завезли на тимчасово окуповані території України, брати участь у так званих президентських виборах

Головне