Помер письменник Мілан Кундера

Помер письменник Мілан Кундера

Помер чесько-французький письменник Мілан Кундера, повідомляють чеські ЗМІ й Reuters. Йому було 94 роки. Кундера народився в Чехословаччині в 1929 році, у 1975 році переїхав до Франції.

У студентські роки, які припали на кінець 1940-х, Кундера був переконаним комуністом. Та за 20 років правління комуністичний режим досяг етапу розпаду. Письменник належав до частини інтелігенції, яка виступала за реформи. 

На ранніх етапах творчості Кундера також був поетом. Свій перший роман "Жарт" опублікував у 1967 році. Там він різко зображував комуністичний чехословацький режим.

У 1982 році Кундера написав роман "Нестерпна легкість буття". Його екранізував у 1988 році Філіп Кауфман. Це роман, натхненний ніцшеанською темою відмови від обтяження, пише Le Figaro, екранізація якого принесла Кундері "великий успіх".

Романи письменника перекладені 40 мовами світу.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про зменшення терміну ув’язнення засудженій особі за читання книжок. За кожну прочитану книжку пропонують зменшувати строк на три доби.

Головне