Польські фермери планують тимчасово розблокувати один з напрямків на кордоні, - Демченко

Польські фермери планують тимчасово розблокувати один з напрямків на кордоні, - Демченко

Прикордонні черги на українсько-польському кордоні налічують близько 2,3 тисяч вантажівок. Фермери мають намір тимчасово розблокувати напрямок "Краківця".

Про це повідомляє речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Станом на 9 березня в чергах стоїть приблизно 2300 вантажівок усього на всіх напрямках, де польські фермери ускладнюють або фактично блокують рух вантажівок. Найбільше це спостерігається навпроти КПП "Краківець" та "Ягодин".

За його словами, найбільша складність у ситуації відбувається на КПП "Ягодин" та "Шегині". На цих напрямках фермери не пропускають жодної вантажівки, яка рухається в бік Польщі. Протягом минулого дня ці показники були нульовими.

Тим часом, у напрямку "Ягодина" за останню добу в бік України виїхали близько 70 вантажівок, а "Шегині" - приблизно 20.

Також вночі з'явилася інформація, що польські фермери, ймовірно, вирішили тимчасово припинити блокування руху на КПП "Краківець".

"За інформацією, яку нам повідомили, це може тривати десь до 13 числа. Але чи буде дотримано це, чи дійсно до 13 числа розблокують - будемо бачитим", - додав Демченко.

Нагадаємо, глава польського уряду Дональд Туск заявив, що вимоги протестувальників щодо повної блокади кордону з Україною або повної відмови від європейського зеленого курсу є неприйнятними.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після захоплення Авдіївки російські військові перекидають сили на штурм інших міст та сіл Донецької області.

Головне