Польща може поставити Patriot в Україні і збивати ракети рф, що їй загрожуватимуть, - Костенко

Польща може поставити Patriot в Україні і збивати ракети рф, що їй загрожуватимуть, - Костенко

Польща може поставити установку Patriot в Україні, щоб збивати російські ракети, які їй будуть загрожувати. Таку думку висловив народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

За його словами, в якийсь момент НАТО може вступити у війну в Україні.

"Я не виключаю час, коли НАТО тим чи іншим типом вступить у війну. І я говорив, що це правильно. НАТО має превентивно себе захищати. От є країни, в яких є F-16, є країни, в яких є, на відміну від нас, більше Patriot. Уже були прецеденти, коли російські ракети залітали в Польщу, в Румунію. А це територія НАТО. І ми розуміємо, що для того, щоб їх збивати, може настати той момент, коли НАТО скаже: "Ні, досить, ми беремо польську батарею Patriot, ставимо її у Львівській області або в Києві і превентивно збиваємо всі цілі, які загрожують Польщі через територію України. Ми не воюємо проти росії. Але збиваємо ці ракети", - зазначив Костенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

При цьому він висловив думку, що з часом на територію України можуть зайти якісь інженерні підрозділи для допомоги чи інші.

"Ми розуміємо, що росія не зупиниться, поки їй не дати сигнал, що її будуть зупиняти до тих пір, поки все-таки вона не зупиниться", - заявив Роман Костенко.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що у росії мабуть не знають, який вигляд має ЗРК Patriot, якщо заявляють про знищення вже п’яти установок, хоча Україна має їх лише дві.

Головне