Польща вивчає можливості нарощування виробництва озброєння для України

Польща вивчає можливості нарощування виробництва озброєння для України

Новий польський уряд шукає способи виробити більше боєприпасів та військової техніки для України. Також фахівці, готуючи черговий пакет військової допомоги, перевіряють вміст складів на території країни, розповів міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Ми вивчаємо всі питання, пов'язані з Україною, свіжим поглядом. Ми дивимось, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів та спорядження, а також те, що у нас ще є на складах", - заявив він в Давосі, пише Reuters.

Міністр закликав американський Конгрес та країни ЄС також активізуватись та наголосив, що ціна перемоги рф буде вищою за вартість допомоги Україні.

"Ми повідомляємо нашим союзникам, що ціна стримування Путіна, якщо він завоює Україну, буде набагато більшою, ніж ціна забезпечення України для ефективного захисту від його акту агресії", – цитує його слова видання.

В коментарі Euronews Сікорський зазначив, на сьогодні Польща шукає способи збільшити виробництво бронетранспортерів, мінометів та насамперед боєприпасів.

"У нас є європейська лінія фінансування боєприпасів для України та для себе, але проблемним місцем, як я розумію, є виробничі потужності і нам необхідно терміново їх збільшити", - додав він.

Нагадаємо, Європейська комісія відхилила прохання Польщі щодо відновлення тарифних квот для деяких українських продуктів. ЄК збирається ще на рік - до 25 червня 2025 року - продовжити безмитний режим торгівлі з Україною попри протести низки держав ЄС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 16 січня стало відомо, що польський уряд домовився з перевізниками про призупинення протестів на кордоні з Україною. 

Головне