Полювали на ППО: у Запоріжжі затримали двох російських агенток

Полювали на ППО: у Запоріжжі затримали двох російських агенток

У Запоріжжі затримали двох російських агенток ФСБ, які "полювали" на українську протиповітряну оборону та "зливали" персональні дані військових Збройних сил України.

Про це повідомив пресцентр Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, одна з агенток хотіла виявити місця розміщенняи українських зенітних ракетних комплексів ППО у прифронтовій місцевості регіону.

Крім того, фігурантка передавала агресору персональні дані бійців Збройних сил України. Це були імена та номери телефонів її родичів та їхніх побратимів, які наразі перебувають на передовій.

Вона також під час "дружніх розмов" записувала на диктофон бесіди з військовими про тактику дій на полі бою. Пізніше зловмисниця надсилала росіянам ці аудіофайли.

СБУ затримала й іншу зловмисницю, яка намагалася фіксувати місця базування особового складу та техніки української армії.

За свою роботу російські агентки отримували до 6 тис. гривень на банківські рахунки. Правоохоронці викрили їх на початкових етапах роботи з окупантами. Злочини мешканок Запоріжжя були задокументовані, а самі вони затримані за місцями проживання. Обидві зловмисниці були завербовані російськими спецслужбами влітку цього року. Вони були викриті через підписку на Telegram-боти, які збирають інформацію про ЗСУ.

У фігуранток вилучили мобільні телефони, які використовувались для спілкування з ФСБ. Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Жінкам загрожує довічне ув'язнення.

сбу1.jpg (141 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала одесита, який корегував повітряні атаки по місту та розвідував локації ЗСУ. 

Головне