Полярники анонсували пінгвінячий бебі-бум (фото)

Полярники анонсували пінгвінячий бебі-бум (фото)

Полярники анонсували пінгвінячий бебі-бум в Антарктиді - наразі щодня зростає кількість маленьких субантарктичних пінгвінів. 

Про це повідомила пресслужба Національного антарктичного наукового центру на сторінці у Facebook. Як зазначається, біолог Вадим Ткаченко вже нарахував понад 750 пташенят пінгвінів біля української станції "Академік Вернадський".

Ці 750 пташенят на острові Галіндез складають близько 16% від загальної кількості відкладених яєць. При цьому очікується, що справжній "бебі-бум" пташок розпочнеться в середині січня. Кількість малят різко зросте.

"Серед пінгвінят є зовсім крихітки, а є такі, що добряче підросли й наздоганяють за розмірами батьків. Зокрема, дорослих пташенят на острові шість - це ті, що вилупилися з перших яєць, відкладених на початку листопада", - йдеться в дописі.

Скоро ці пташенята перейдуть в "ясла". Інші ще кілька тижнів будуть залишатись у гніздах під постійним наглядом своїх батьків.

Нагадаємо, у південній полярній області Землі зафіксована висока смертність морських слонів, також частіше стали гинути морські котики, чайки та бурі поморники. Дослідники виявили, що причиною цього найбільш ймовірно, послужило поширення в Антарктиці пташиного грипу. Науковці б'ють на сполох.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Антарктиді під час розколу криги, викликаної глобальним потеплінням, загинуло до 10 000 пташенят пінгвінів. Це сталася ще наприкінці 2022 року на заході континенту в районі, що виходить до моря Беллінсгаузена, заявили в BBC.

Головне