Поява в Україні солдатів НАТО підвищить ризик початку Третьої світової, - МЗС Італії

Поява в Україні солдатів НАТО підвищить ризик початку Третьої світової, - МЗС Італії

В Італії вважають, що введення солдатів держав-членів Північноатлантичного альянсу на українську землю може спровокувати Третю світову війну. Таким чином очільник італійського МЗС Антоніо Таяні виключив вірогідність відправлення військових ЗС його країни на війну в Україну.

"Я не думаю, що НАТО має заходити в Україну. Сподіваюся, цього не станеться. Увійти і вести війну з рф означає ризикувати Третьою світовою війною", - наводить його слова видання ANSA.

Щодо ідеї президента Франції Еммануеля Макрона ввести свій військовий контингент Таяні сказав, що "сподівається, цього не станеться".

Як відомо, 28 лютого Макрон заявив журналістам, що обговорював ідею відправки військ в Україну. Він розповів, що зараз ця ідея не має підтримки, але виключати її повністю не слід. Вже наступного дня французький прем'єр Габріель Атталь прояснив, які війська і куди саме в Україну можна було б відправити. За його словами, війська можуть відправитись в Україну для "захисту певної кількості кордонів".

У Литві підтримали ідею президента Франції. Голова МЗС країни Габріелюс Ландсбергіс наголосив на тому, що нині в Україні вирішується доля усієї Європи. Латвія також не проти відправлення військ в Україну у разі ухвалення такого рішення на рівні НАТО. А от міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зяавив, що Варшава відкинула ідею направлення своїх військ в Україну та вважає за краще передати техніку для української армії. Він наголосив на тому, що ця ініціатива належить Франції, а не НАТО загалом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лідери "Веймарського трикутника" - Польщі, Німеччини та Франції - домовились під час зустрічі 15 березня  щодо заснування коаліції реактивної артилерії великої дальності для нашої країни.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.