Подоляк: Росія це абсолютна загроза, вона не може далі існувати

Подоляк: Росія це абсолютна загроза, вона не може далі існувати

Росія це абсолютна загроза, тому вона не може далі існувати в такому вигляді, як зараз. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

"Росія правильно запропонувала світу номінації. Але тільки вона не сказала, що денацифікація, демілітаризація має пройти саме росії. Тому що в такому вигляді росія існувати далі не може. Вона абсолютна загроза не тільки регіонального плану, а і для глобального простору. Не політичного навіть, тому що росія це не про політику. Росія це про шантаж. Ми ж бачимо на всіх напрямках. Тому мені видається, що отримання нами будь-яких інструментів дальнобійних воно суттєво пришвидшить процес демілітаризації, денацифікації, а головне деескалації", - зазначив Подоляк.

Разом з тим він висловив думку, що пришвидшення звільнення територій України пришвидшить фіналізацію війни.

"Це означатиме, що росія не буде мати інструментів для негативного впливу на глобальну політику. Тобто росія, коли вона програє, не буде домінувати в інформаційному просторі. Вона не буде пропонувати оці свої сентенції щодо того, що ми маємо право когось десь вбивати. Вона не буде пропонувати провести засідання Радбезу ООН щодо того, чи мають право вільні країни поставляти зброю вільній країні Україні. І так далі. Цього слід позбутися. І ми зможемо перейти до формування іншої моделі глобальних відносин, де буде домінувати ключовий елемент - міжнародне право. Порушив щось - відповів, і суворе покарання", - висловив свою думку Михайло Подоляк.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що Україні варто забути концепцію адміністративної автономії для Криму

Головне