Подоляк: Не розумію, чому Європа накопичує зброю, віддайте її нам

Подоляк: Не розумію, чому Європа накопичує зброю, віддайте її нам

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що Європа повинна не накопичувати у себе зброю, а віддати її Україні. Про це він заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Ви знаєте, от коли якісь країни говорять, що вони хочуть там щось накопичити, якісь обсяги зброї, для того, щоб вона була в них як запобіжник при можливій атаці. Так вибачте мене, а в Європі хто може воювати континентально крім росії? Тільки росія. А хто сьогодні воює з росією? Це і є масштабна війна. От росія все, що накопичила, вона сьогодні витратить на цій війні. Вона не буде спроможна взагалі кудись іти. І тоді виникає питання - а навіщо в себе це накопичувати, а не дати нам можливість зробити головну роботу. Ми тотально знищимо військові спроможності росії. А потім разом з вами (з Європою, - ред.) поговоримо про демілітаризацію росії, про контроль над її ядерним арсеналом", - зазначив Подоляк.

Разом з тим радник голови ОПУ наголосив, що наразі Україна воює за право Європи бути Європою.

"В мене питання до логіки людей. Якщо ми сьогодні вже воюємо на європейському континенті, якщо ми говоримо, що забезпечимо для Європи абсолютну безпеку, якщо ми сьогодні маємо єдиного ворога під назвою російська федерація, який єдиний міг би на вас напасти масштабно. То якщо ви нам дасте сьогодні всю зброю, яку ми потребуємо, а не будете думати про те, щоб дати нам МІГ-29, а F-16 притримати, тому що може на нас нападуть. Тоді я задаю взагалі пряме запитання: "А ви готові так воювати, як Україна, вмирати за право бути вільними, як це робить Україна". Бо якщо ні, то кому будуть потрібні F-16, якщо не буде України. Це ж конкретне логічне питання. І тоді логіка інша: все, що потрібно Україні, яка готова вмирати за право Європи бути Європою, дайте сьогодні і зараз", - наголосив Подоляк.

Головне