Подоляк: На полі бою Україна найбільше потребує снарядів

Подоляк: На полі бою Україна найбільше потребує снарядів

Україні для ефективної оборони і контрнаступу потрібно багато нових снарядів. Про це розповів радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, протягом 10-12 місяців Україна повинна отримати від міжнародних партнерів понад 1 мільйон снарядів. Це питання, наголосив Подоляк, є принциповим для України.

"Снаряди, снаряди і ще раз снаряди. Ми про це постійно говоримо. Це ключовий елемент і для ефективної оборони, і для контрнаступу. Сьогодні є чітка позиція неформальної європейської спільноти, яку очолює Боррель, я маю на увазі, які створили певну "снарядну коаліцію". Вони говорять про те, що протягом найближчих 10-12 місяців Україна отримає більше мільйона снарядів. Це для нас принципова позиція. Снаряди - це ключовий інструмент сьогодні, який, по-перше, дозволяє знизити, мінімізувати втрати, тому що боєзіткнення контактного типу нам не потрібні. Росія ж відправляє своїх мобілізованих. Так, вони непідготовлені, але їх дуже багато", - зазначив радник голови ОПУ.

При цьому він додав, що найбільше мобілізованих росіян наразі знаходиться на Донецькому і Луганському напрямку.

Крім того Подоляк заявив, що Україна розраховує отримати від партнерів першочергово 155-мм снаряди. Згодом також можливі поставки 122-мм та 152-мм боєприпасів.

Раніше Михайло Подоляк висловив упевненість, що Китай не буде постачати зброю чи військову техніку російській армії під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Як повідомляв “Ми-Україна”, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі кримінальне переслідування російської еліти за злочини рф в Україні лише починається.

Головне