Подоляк: Кримінальне переслідування російської еліти тільки починається

Подоляк: Кримінальне переслідування російської еліти тільки починається

Наразі кримінальне переслідування російської еліти за злочини рф в Україні лише починається. Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі національного телекамафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, міжнародні організації, зокрема, ООН, зафіксувала значну кількість злочинів росіян в Україні. 

"ООН зафіксувала величезну кількість злочинів саме проти цивільного населення, проти військових України, на території України. Це зроблено немотивовано, без всяких юридичних підстав. Це окремі кримінальні справи. Для багатьох нейтральних країн очевидно, що це все йде в одному напрямку. Оцей весь величезний пласт кримінальних переслідувань російської еліти, представників російської еліти, тільки починається. Перше прізвище - це Путін, але якщо ви знімаєте функціональний авторитет з президента, то безумовно, що всі інші, типу Лаврова, типу Мішустіна, типу Кирієнко будуть знаходитись в інших кримінальних справах", - заявив Подоляк.

Нагадаємо, Управління верховного комісара ООН із прав людини підтвердило загибель 8 317 цивільних українців. Ще 13 892 мирних жителів в Україні отримали поранення.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Міжнародний кримінальний суд 17 березня видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна. У росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду не мають жодного значення

У той же час Президент України Володимир Зеленський назвав вагомим рішення МКС про ордер на арешт російського президента. Згодом прокурор МКС Карім Хан наголосив, що виданий у суді Гааги ордер щодо російського диктатора Володимира Путіна – довічний. 

Головне