Пляжного сезону на Миколаївщині цього року не буде, готуємось до наступного, - Кім

Пляжного сезону на Миколаївщині цього року не буде, готуємось до наступного, - Кім

В Миколаєві та області в цьому році пляжного сезону не буде. Втім, влада розробить план підготовки до відкритого сезону на наступний рік.

Про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Річ у тім, що деякі одеські пляжі працювали все літо через те, що вони знаходяться у місті. Ми, якщо навіть дозволимо пляжний сезон із сітками, ми не встигнемо це зробити. У нас залишилось два тижні сезону. З вересня будемо збирати бізнеси і готуватися до відкритого сезону на наступний рік. Це моя позиція", - сказав він.

За його словами, у Чорному морі наразі небезпечно, але до порушників ніякі санкції не застосовуються. Що стосується внутрішніх річок і лиманів – там мінна небезпека мінімальна. На таких місяцях влада дозволяє людям купатися, а бізнесу "хоч якось виживати".

Нагадаємо, в Одесі та області найближчими днями можуть відкрити пляжі для відпочиваючих.

Голова ОВА Олег Кіпер заявив, що вода у Чорному морі вже відповідає всім санітарним нормам після підриву росіянами Каховської ГЕС. Тож купатися у ньому вже можна.

“Відкриваємо море до оксамитового сезону. Теракт росіян на Каховській ГЕС зірвав початок пляжного сезону в Одесі. Проте станом на сьогодні констатуємо, що якість води у Чорному морі стабілізувалася та відповідає всім санітарним нормам. Підписав розпорядження щодо підготовки доступу людей на пляжі”, – сказав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна вимагає відставки голови технічного директорату ЧС-2023 за незаконну дискваліфікацію Ольги Харлан.

Головне