Пляжі турецького курорту Шиле закрили через виявлення снарядів в Чорному морі

Пляжі турецького курорту Шиле закрили через виявлення снарядів в Чорному морі

У Туреччині на чорноморський пляж Софулар курорту Шиле винесло снаряди. Йдеться про щонайменше 28 артилерійських боєприпасів.

Як інформує телеканал NTV, першим небезпечні об'єкти поблизу узбережжя помітив один з відпочивальників. Після того, як він повідомив по знахідку правоохоронців, з пляжу та моря евакуювали усіх присутніх.

Далі за роботу взялися водолази Командування групи підводної оборони (SAS). Під час обстеження прибережної зони вони позначили місця, де знаходяться боєприпаси.

В Офісі губернатора Стамбула розповіли що всі виявлені снаряди будуть знищені контрольованим способом у середу, 2 серпня.

"За результатами експертиз, проведених командуванням групи SAS Військово-Морських Сил було встановлено, що підозрілими об'єктами були артилерійські снаряди. 30 липня о 10:00 було проведено занурення командуванням групи SAS, щонайменше 28 одиниць боєприпасів були виявлені у зазначеному районі... Знищення виявлених боєприпасів буде проведено 2 серпня після вжиття необхідних заходів безпеки", - йдеться у повідомленні.

Нині в регіоні далі тривають перевірки узбережжя.

Нагадаємо, 26 липня на Одещині самовільно здетонували дві міни. Одну з них штормом винесло до міста на самий уріз води. Внаслідок потужного хвилювання моря стався підрив, в результаті якого було пошкоджено дачний будинок. Люди не постраждали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня в Одесі у результаті шторму загинули дві людини. За даними відомства, ще одну особу під час шторму знесло хвилею, її доля наразі невідома.

Головне