Плюс 400 000 кубів газу на добу: в Україні запрацювали ще три свердловини 

Плюс 400 000 кубів газу на добу: в Україні запрацювали ще три свердловини 

За підсумками листопаду в Україні було запущено в роботу три свердловини, які разом дають більш як 400 кубів газу на добу. Про це повідомив голова правління "Нафтогазу України" Олексій Чернишов.

"Продовжуємо нарощувати видобуток українського газу! Тільки за листопад ввели в експлуатацію 3 високодебітні свердловини", - написав він у Facebook. 

Чернишов уточнив, що дві з трьох свердловин нові, третя - відновлена. Остання протягом 35 років була в ліквідаційному фонді, однак після здійснення капітальних ремонти робіт її ввели в експлуатацію.

"Сумарно в листопаді ми маємо додатково понад 400 тис. куб. м газу на добу", - наголосив голова "Нафтогазу".

Як відомо, під час КМЕФ-2023 у жовтні Чернишов зазначив, що цьогоріч "Нафтогазу" вдалося наростити видобуток газу на 7%. Завдяки цьому прийдешній опалювальний період Україна проходитиме на видобутому на нашій території ресурсі. Він не виключив посилення російських атак на енергетичну інфраструктуру після настання холодів та підкреслив, що нам "треба бути готовими до серйозних викликів".

Нагадаємо, у листопаді Україна запустила свердловину на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим. Це "виснажене" родовище встановило рекорд і дало понад 200 тис. м3 газу на добу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця стало відомо про перехід під контроль держави акціонерного товариства "Закарпатгаз". Воно стало 19-тим газорозподільним підприємством, яке було інтегровано у "Нафтогаз" з початку цього року.

Головне