Північна Корея планує збільшити ядерний арсенал, – ЗМІ

Північна Корея планує збільшити ядерний арсенал, – ЗМІ

У Північній Кореї на пленумі центрального комітету Трудової партії оголосили про плани з нарощування виробництва ядерної зброї.

Про це повідомляє Yonhap.

Під головуванням лідера партії Кім Чен Ина в КНДР обговорили оборонні стратегії країни у відповідь на зміни міжнародної ситуації.

Зазначається, що керівництво країни закликало оборонну галузь тримати курс на розробку зброї та зміцнення ядерних сил. 

"Правляча партія чітко заявила про готовність збільшити виробництво потужної ядерної зброї для протидії змінам у безпековій обстановці на Корейському півострові", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міністр оборони Південної Кореї обвинуватив “деякі країни” у тому, що вони відверто закривають очі на протиправну діяльність Північної Кореї. Йдеться про КНР та рф, уточнив він в ході безпековому форумі “Діалог Шангрі-Ла”, який відбувся у Сінгапурі.

За його словами, те, що ці дві країни проігнорували заклик США до Радбезу ООН спільно засудити КНДР за спробу запуску військового супутника може врешті призвести до послаблення санкцій проти її ракетних та ядерних програм.

“Це створює діри у санкціях проти Північної Кореї, прийнятих Радою Безпеки ООН. Бездіяльність щодо протиправної поведінки КНДР погіршить безпеку не тільки Корейського півострова, в Тихоокеанському регіоні, а й усього світу”, – наголосив Лі Чон Соп.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф відмовила ООН у доступі на затоплене Лівобережжя Херсонщини після підриву Каховської ГЕС.

Головне