Північна Корея втретє за місяць провела пуски ракет 

Північна Корея втретє за місяць провела пуски ракет 

КНДР вдруге за тиждень та втретє за січень запустила ракети. Вранці 28 січня зі східного військового порту був здійснений пуск кількох крилатих ракет, пише The Guardian.

У заяві південнокорейські військові наголосили, що інформація про ракети наразі "ретельно аналізується розвідувальними службами Південної Кореї та США". Точна кількість боєприпасів, яку випустив північний "сусід", поки що не встановлена. 

Офіційні особи та аналітики переконані, що Північна Корея навряд чи відступиться під вчинення таких провокативних кроків в надалі. Їхній висновок ґрунтується на успіхах КНДР у розробці балістичних ракет, посилення співпраці з рф та нещодавньої рішучої відмови від мети "мирного возз'єднання" з Південною Кореєю

24 січня у Північній Кореї заявили про проведення першого випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, що здатна нести ядерну зброю. Попередні пуски були здійснені 14 січня. 19 січня військове керівництво країни оголосило про тестування однієї зі свої новітніх розробок підводного ударного безпілотника, здатного нести ядерний боєзаряд. В КНДР ця система називається "Haeil-5-23". Водночас Південна Корея вважає заяву КНДР про випробування підводного ядерного БпЛА "сфабрикованою".

Нагадаємо, старший директор Білого дому з контролю над озброєннями Пранай Вадді раніше цього місяця заявив, що тісне співробітництво російського та північнокорейського режимів у військовій галузі у найближчому майбутньому може "радикально змінити" характер загрози безпеці з боку КНДР. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, незадовго до настання Нового року Кім Чен Ин заявив, що війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті.

Головне