Південна Корея запровадила санкції проти низки російських компаній

Південна Корея запровадила санкції проти низки російських компаній

Південна Корея ввела санкції проти російських судів Angara та Lady R, а також проти російських компаній ТОВ "Интеллект" та ТОВ "Содействие", разом із їхніми керівниками, через їхню співпрацю з Північною Кореєю.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Південної Кореї.

Згідно з заявою МЗС Південної Кореї, російські судна використовувалися для перевезення північнокорейських боєприпасів, а зазначені компанії брали участь у підтримці ядерних та ракетних розробок Північної Кореї, залучаючи північнокорейських фахівців до роботи в Росії.

Міністерство підкреслює, що торгівля зброєю з Північною Кореєю порушує резолюції Ради Безпеки ООН. Зазначається, що компанія "Інтелект" допомагала північнокорейським фахівцям, зокрема ІТ-персоналу, отримувати документи для роботи в росії, тим самим сприяючи діяльності агентів Академії оборонних наук Північної Кореї.

У свою чергу, компанія "Сприяння" брала участь у переміщенні північнокорейських робітників до росії, надавала допомогу при їх в'їзді та оформленні законного перебування в країні.

Дії російських юридичних осіб, за словами міністерства, також суперечать резолюціям Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, ЄС слідом за Фінляндією заборонив польоти над своєю територією турецькій авіакомпанії Southwind Airlines, яку звинувачують у фактичному контролі з рф.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США посилили обмеження на експорт мікросхем штучного інтелекту до Китаю.

Головне