Після потужного землетрусу у турецькій провінції Хатай вибухнув газопровід

Після потужного землетрусу у турецькій провінції Хатай вибухнув газопровід

У турецькій південній провінції Хатай внаслідок землетрусу стався вибух на газопроводі. Інцидент відбувся у селі Топбогази Кіриханського району. 

Про це інформує місцеве видання İhlas.

Пожежа спалахнула одразу у двох місцях, на відстані близько 3 км один від одного.

В Хатаї внаслідок землетрусу стався обвал низки споруд, багато будинків отримали ушкодження. Провінція знаходиться за 150 км від міста Кахраманмараш, де під ранок трусило найбільше.

Наслідки землетрусу в Туреччині та Сирії 6 лютого 2023 року

В понеділок, 6 лютого, вранці на південному сході Туреччини стався землетрус магнітудою 7,8 бала. Потужно трусило також Сирію, поштовхи відчували і в Лівані, Греції, Ізраїлі та на Кіпрі.

За даними AFP, внаслідок землетрусу в Туреччині загинули щонайменше 76 людей. Офіційні особи заявили, що 23 особи загинули в провінції Малатья, 17 — в Урфі, сім — в Османії і шість — у Діярбакірі. Втім кількість загиблих може виявився в рази більшою, зважаючи на масштаби руйнувань будинків. 

Сирійське агентство SANA повідомляє, що у Сирії 237 людей загинули і 639 отримали поранення після землетрусу. Підземні поштовхи вразили регіони Ідліб, Алеппо, Хама, Латакія і Ракка в країні. Пошуково-рятувальні операції тривають.

Наслідки землетрусу в Туреччині 6 лютого 2023 року

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Резніков прокоментував учорашню заяву голови фракції “Слуга народу” Давила Арахамії про переведення його в Мінстратегпром. Очільник оборонного відомства наголосив, що чує про це вперше і не погодиться на цю пропозицію, якщо її отримає.

Головне