Підтримаємо всіх постраждалих в Одесі: головне зі звернення Зеленського

Підтримаємо всіх постраждалих в Одесі: головне зі звернення Зеленського

Українські Сили оборони зроблять усе, щоб російські вбивці відчули нашу справедливу реакцію на черговий теракт, яки рф скоїла сьогодні, 15 березня, в Одесі. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

"Зараз в Одесі ще тривають рятувальні роботи та надання допомоги після російського ракетного удару, дуже підлого удару цих покидьків. Дві ракети - і друга, коли на місці влучання прибули рятувальники та лікарі. Серед загиблих та постраждалих - фельдшери "екстренки" та рятувальники ДСНС. Мої співчуття всі рідним та близьким. Десятки поранених, продовжується пошук людей під завалами залучені всі необхідні служби", - зазначив він. 

Гарант додав, що розпорядився, аби обласна влада повною мірою підтримала всіх потерпілих.

Зеленський розповів, що упродовж сьогоднішнього дня провів низку військових нарад.

"Головком Сирський разом з міністром оборони були на фронті, представили сьогодні звіт щодо наявної ситуації та підготовки наших дій. Обговорили і забезпечення снарядами фронтової ППО. Головком дав оцінку загальної ситуації та оцінку дій командирів на першій лінії. Узгодили сьогодні з головкомом подальші кроки. Обговорили сьогодні виробництво та застосування наших далекобійних ударних дронів о їхній логістиці, по їхній системі фінансування війни",- зазначив він.

Глава держави також розповів, що нині триває робота над тим, аби виконати кожну домовленість з партнерами, зокрема й щодо спільних оборонних виробництв. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Болгарія завершила операцію з відправлення до України всіх обіцяних бронетранспортерів БТР-60.

 

Головне