Підрив Каховської ГЕС: постраждалі отримають по майже 12 000 грн допомоги

Підрив Каховської ГЕС: постраждалі отримають по майже 12 000 грн допомоги

Кабінет Міністрів схвалив рішення про виплату грошової допомоги постраждалим від затоплення після підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Уряд виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям майже 565 мільйонів гривень для допомоги постраждалому від затоплення населенню. Кожній постраждалій особі виплатять одноразову грошову допомогу у розмірі 5 000 гривень. Виплати організовуватимуть Херсонська та Миколаївська ОВА.

Крім того, фінансову допомогу отримають люди від Міжнародної організації з міграції ООН. Вона складатиме 6600 гривень на особу.

"Дякую уряду за оперативне реагування. Найкраща допомога людям – це гроші і швидко. Окрему подяку висловлюю Міжнародній організації з міграції, що відгукнулися й готові надати підтримку людям, які зазнали лиха", – подякувала Ірина Верещук.

Нагадаємо, сума збитків довкіллю через підрив росією дамби Каховської ГЕС вже сягає понад 1,5 млрд євро (60 млн гривень).

За словами Прокудіна, після підриву Каховської ГЕС було затоплено близько 55 тисяч гектарів лісу. А води, яка тепер непридатна до використання через катастрофу, “вистачило б, аби поїти весь світ протягом двох днів”.

Крім того, голова Херсонської ОВА повідомив, що Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування вже обговорив моніторинг за станом довкілля та епідеміологічною ситуацією, невідкладне буріння нових свердловин, забезпечення населення питною водою, евакуацію та шляхи відновлення регіону.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Мелітополі окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ.

Головне