Під будівлею посольства Ізраїлю на Кіпрі стався вибух, - ЗМІ

Під будівлею посольства Ізраїлю на Кіпрі стався вибух, - ЗМІ

Перед посольством Ізраїлю на Кіпрі в місті Нікосія 21 жовтня стався вибух. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Про це повідомляє німецька газета Bild за інформацією місцевих ЗМІ.

Зазначається, що вибух спровокував саморобний вибуховий пристрій невеликої потужності, який вибув приблизно за 30 метрів від входу в дипломатичне представництво та не призвів до жодних матеріальних збитків. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

За даними ЗМІ, цей пристрій був зроблений з металевого предмета, заповненого матеріалом, схожим на той, який використовується у феєрверках.

Локальні правоохоронні органи затримали чотирьох молодих осіб у віці від 17 до 21 року. За попередніми даними, вони прибули на Кіпр із Сирії. В автівці знайшли холодну зброю та молоток.

Напередодні в місті Нікосія відбулася акція протесту, в якій взяли участь сотні демонстрантів, включаючи численних палестинців, що проживають на Кіпрі. Учасники акції закликали до припинення війни в секторі Газа.

Нагадаємо, уряди США та Європи активно впливають на Ізраїль з метою змушення його призупинити можливу наземну операцію в секторі Гази.

Головна мета полягає в тому, щоб надати додатковий час для вирішення питання щодо звільнення заручників, утримуваних ХАМАС. 

За інформацією джерел, спочатку Ізраїль виступав за виконання плану проведення масштабної військової операції зі знищення ХАМАС, яка планувалася після нападу. Проте під тиском США Ізраїль погодився відкласти ці плани.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в ОП показали кадри з деокупованої Кліщіївки.

Головне