Петренко про можливе підвищення тарифів: Це нормальна практика, так роблять і в Європі, і у США

Петренко про можливе підвищення тарифів: Це нормальна практика, так роблять і в Європі, і у США

Перегляд тарифів є нормальною практикою і це відбувається у всьому світі. Про це заявив доктор політичних наук, експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна” Ігор Петренко в ефірі телеканалу “Ми-Україна”.

"Це проблема абсолютна давня. Вона не вирішувалася вже давно. І в принципі в ковідні часи у нас тарифи не переглядалися. А це, до речі, світовий тренд. Треба розуміти, що в багатьох країнах, у тій же Європі, Сполучених Штатах Америки і так далі, вони переглядають тарифи і як правило вони піднімаються. І зараз Європа стикнулася з тим, що вона теж відмовилася від енергоресурсів з російської федерації, теж були певні проблеми там для того, щоб знайти інших постачальників, це питання логістики, подорожчання і так далі. А що тоді казати про Україну, коли у нас значна частина знищена. А ще дуже важливо, що значна частина перебуває під окупацією", - заявив Петренко.

Разом з тим він наголосив, що підвищення тарифів на електроенергію - це  вклад в майбутнє України.

"Підняття цього тарифу - я не хотів би, щоб наші громадяни це сприймали як знаєте якесь "бремя". Ну це, фактично, вклад в майбутнє. Це навіть інвестиція. Це забезпечення себе з точки зору наявності електроенергії. Це надання можливості зменшити оці борги відповідно і можливість давати електроенергію у сфери промисловості, які для нас зараз є критично важливими", - зазначив Петренко. 

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше доктор політичних наук, експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна” Ігор Петренко назвав нагальним питання підвищення тарифів в Україні.

Головне